Contactlenzen

Kiezen voor contactlenzen kan veel redenen hebben zoals het niet willen dragen van een bril, een bril is lastig tijdens sporten, een bril staat stom tijdens een avondje uit. Maar het is natuurlijk ook gewoon een super goede manier om scherp en comfortabel te kunnen zien. Lenzen zijn niet alleen maar een alternatief voor als je geen bril wilt dragen, maar het is ook gewoon een fantastische oplossing om scherp zicht te hebben. Met moderne contactlenzen kunnen we tegenwoordig bijna iedereen, met iedere sterkte aan goed en comfortabel zien helpen door gebruik te maken van maandlenzen, daglenzen, nachtlenzen, hybride en harde lenzen. En waarom niet je bril en lenzen combineren…

Maak snel een afspraak

Maak snel een afspraak en ervaar zelf hoe gemakkelijk en comfortabel contactlenzen zijn. Uiteraard mag je ze gratis proberen om te kijken of het echt iets voor je is.

LENSplan

Het van der Ham Lensplan is een maandelijks all-in systeem voor het dragen van contactlenzen

Alle voordelen op een rij

 • voordelig

  voordelig lenzen dragen voor een vast bedrag per maand.

 • gemak

  online lenzen bestellen, SMS service en je lenzen gratis thuisbezorgd.

 • all-in

  Het maandbedrag is inclusief alle controles. Het is zelfs mogelijk om het lensplan inclusief vloeistof af te sluiten

 • gratis glazen

  Gratis brilglazen bij aanschaf van een complete bril naast uw lenzen. Hello, lazy Sunday

 • korting op vloeistof

  korting op alle onderhoud producten zoals schoonmaak vloeistof.

 • zonnebril

  korting op een zonnebril voor bij de lenzen. Wij zien je al zitten op het terras met je hippe zonnebril!

contactlens actie’s

lenzen testen

gratis

contactlezen uitproberen
 • inclusief aanpassing
 • alle soorten contactlenzen
 • ervaar het gemak

nachtlenzen

kosteloos proberen

geen aanpaskosten
 • gratis onderzoek
 • advies over de mogelijkheden
 • de kans om het te proberen

Voor vragen, neem contact met ons op!

veel gestelde vragen

Veel contactlenzen (zowel vormvaste- en zachte lenzen als Nachtlenzen) kunnen een cilindersterkte corrigeren. Voor de exacte mogelijkheden voor jouw ogen is het raadzaam om contact op te nemen.
Veel kinderen en tieners zijn contactlensdrager. Er is geen minimumleeftijd verbonden aan het dragen van lenzen. Verantwoordelijkheidsgevoel en hygiëne zijn belangrijker dan leeftijd. Van Nachtlenzen zijn zelfs studies bekend dat het de achteruitgang van de sterkte kan remmen.
Het is belangrijk om het advies van je contactlensspecialist op te volgen wat betref vloeistoffen voor je lenzen. Hij of zij weet precies welke vloeistof met welk type lenzen gecombineerd kan worden en welke juist niet.
Door de nieuwe materialen die voor vormvaste- en zachte lenzen gebruikt worden, kunnen mensen met droge ogen vaak prima lenzen dragen.

Nachtlenzen zijn ook erg geschikt voor mensen met droge ogen. Doordat je alleen lenzen draagt als je slaapt, zal je hier veel minder last van hebben.

Vraag ons gerust naar een oogonderzoek, zodat wij je kunnen informeren over de mogelijkheden voor jouw ogen.

Het inzetten van contactlenzen is niet eng, het is slechts een handigheid. Veel mensen denken dat een lens achter het oog kan schieten, maar dat is zeker niet het geval. Ook is het inzetten of het uithalen van contactlenzen niet pijnlijk.

Je contactlensspecialist zal je de juiste instructies geven voor het inzetten, uithalen en reinigen van de lenzen.

Ook leesproblemen kunnen worden opgelost met contactlenzen. Met multifocale lenzen kan je scherp zien in de verte, op tussenafstanden en dichtbij. Ook als je een cilindersterkte hebt, is dit geen probleem.
Het aanmeten van contactlenzen vereist een specialistische kennis. Een contactlensspecialist heeft een opleiding gevolgd om jou de juiste lenzen aan te meten en daarmee de gezondheid van je ogen te waarborgen. Samen met jou kiest je contactlensspecialist de lenzen die voor jouw ogen het meest geschikt zijn. En dat komt erg nauwkeurig. Daarom raden we nooit aan contactlenzen op het internet te kopen.
Vormvaste lenzen is de nieuwe benaming voor wat we vroeger harde lenzen noemden. De vormvaste lenzen van tegenwoordig zijn sterk verbeterd ten opzichte van die oude harde lenzen. Het materiaal is minder hard en laat veel meer zuurstof door. Daarom zijn vormvaste lenzen veel comfortabeler en nog gezonder voor je ogen dan de harde lenzen van vroeger.

Lensplan voorwaarden

Hier kunt u de Lensplan voorwaarden downloaded en printen

LENSPLAN VOORWAARDEN