In de media

Wauw! De Nachtwacht-tafel van Timon staat straks in het Rijksmuseum


Hoe leuk: het werk van Hoeksche Waarder Timon de Koning (23) is straks te zien in het Rijksmuseum in Amsterdam. Hij is een van de 8000 mensen die gehoor gaven aan de oproep van het Rijksmuseum om een zelfgemaakt kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt in te sturen. Zijn ‘Nachtwachttafel’ is het enige meubelstuk dat tijdens de ‘Lang Leve Rembrandt’ zomerexpositie te zien is. Straks krijgt de tafel een mooie plek in het museum, maar hiervoor stond ‘ie drie jaar onder een doek op zolder. Dat moet Timon natuurlijk even uitleggen. “Ik maakte de tafel als eindopdracht voor mijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege in Rotterdam. Ik had ‘m dus al staan. Mijn moeder en zusje haalden me over om hem in te sturen voor deze expositie.”
in de buurt Hoeksche Waard

gepucliceerd op: In de Buurt Hoeksche Waard


Image

Compliment

Vorige week zat Timon bij televisieprogramma Pauw met Pieter Roelofs, hoofd schilder- en beeldhouwkunst van het museum. “Hij vertelde dat hij er een tijdje met zijn neus bovenop heeft gestaan en het er perfect uit vond zien,” vertelt Timon toch wel een beetje trots – want van al die aandacht en complimentjes wordt hij eigenlijk een beetje ongemakkelijk.

Nachtwacht fascinatie

Hij werkte ruim een half jaar aan de tafel, waar je op het tafelblad een strakke afbeelding van de Nachtwacht herkent. “Het is mijn lievelingsschilderij. Toen ik zes was zag ik het schilderij voor het eerst en sindsdien ben ik er door gefascineerd,” vertelt Timon. Hij is er zelfs zo door gefascineerd, dat hij een deel van de Nachtwacht op zijn arm liet tatoeëren. “Die zit er nog niet zo lang, maar ik ben er heel blij mee. Ben van D-dazzled  in Oud-Beijerland heeft die super gezet.”

Leuk volgens Heleen: ‘Als ik de geur van deze winkel ruik, wil ik gelijk naar binnen’


Mijn favoriete zaak in Oud-Beijerland is brillenzaak Van der Ham. Ik kom daar al zeker achttien jaar. Henny helpt mij meestal en ze weet altijd precies wat ik leuk vind. Dan haalt ze weer een bril achter vandaan en meestal is dat dan ook de bril die het uiteindelijk wordt. Het is zelfs zo erg dat als ik alleen maar langs loop, al blij word van hun winkelgeur. Ik zeg weleens tegen mijn moeder: ‘als je dit ruikt, dan wil je toch gelijk een nieuwe bril uitzoeken?’
Heleen (via in de buurt Hoeksche Waard)

gepucliceerd op: In de Buurt Hoeksche Waard

Deze top-opticiens zijn de moeite van een ritje of een kleine omweg meer dan waard!


Op zoek naar de beste contactlenzen, een mooie bril of een zonnebril? Ga eens kijken in Oud-Beijerland! Daar vindt u één van de beste opticiens van het land. In hun ruime winkel combineren Paul en Dennis met hun team gastvrijheid, gezelligheid en plezier met vakmanschap en kwaliteit. Je vindt er de mooiste collecties, drinkt er koffie van Illy, koopt er misschien ook een boek of gaat met unieke Illy koffiekopjes naar huis. Niks bijzonders voor deze opticiens die in hun heerlijke winkel graag een bijzondere sfeer creëren. En daar hoort zo nu en dan ook een fijn feestje bij. Kortom, de moeite van een ritje en een kleine omweg meer dan waard!
Nana, Woody y& John

gepucliceerd op: Nana, Woody & John